Mies teki minulle äitienpäiväksi kakun. Sain itse valita millaisen haluan. Tämä ohje löytyi uudesta suklaaherkkuja kirjasta.
Pohja:
225g pehmeää voita
225g kullankeltaista sirotesokeria
4 vatkattua munaa
175g jauhoja
1½tl leivinjauhetta
55g kaakaojauhetta
Täyte:
2½dl kuohukermaa
225g paloiteltua valkosuklaata
Päällyste:
350g paloiteltua tummaasuklaata
115g voita
vajaa 1 dl kuohukermaa
Koristeeksi:
kylmiä suklaakiehkuroita
115g paloiteltua tummaa suklaata
2tl tomusokeria ja kaakaojauhetta
Valmistus:
1. Täyte: Kuumenna kerma. Pilko valkosuklaa ja sekoita se kermaan, niin että täytteestä tulee tasaista.Siirrä kulhoon jäähtymään. Anna kovettua 2 tuntia kylmässä.Vatkaa sen jälkeen notkeaksi.
2.Pohja: Vatkaa voi ja sokeri. Vatkaa sekaan vähitellen munat. Siivilöi jauhot,leivinjauhe ja kaaojauhe toiseen kulhoon ja sekoita sitten taikinaan. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 astetta 45-50min.
3. Päällyste: Sulata suklaa. Hämennä sekaan voi ja kerma. Anna jäähtyä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on notkeaa. Levitä täyte kerrosten väliin. Päällystä kakku suklaaseoksella ja koristele.Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe ja siivilöi se kakun päälle.
Ei kun syömää :)
Kakusta tuli todella hyvää. Tuo ohje on kymmenelle hengelle. On se verran makiaa että tuosta todellakin riittää isommallekkin joukolle.
Kommentit